Tippek hajritkulás megelőzésére

Sokszor a hajritkulás, ami hirtelen jelentkezik, tulajdonképpen a szervezet megkésett reakciója egy eseményre. Legtöbbször a stresszes eseményeket követi. A hajhagymák nyugvó állapotba kerülnek a stressz hatására, majd ciklusuk lejárta után új hajszál nő. Éppen ezért, ha teheted, kerüld a stresszt, jógázz, relaxálj, ami segít a megelőzésben.

A stressz kerülés mellet érdemes az étrendre is odafigyelni, mivel a rendszertelen vagy helytelen táplálkozás a hajunkon is meg fog látszani. Dönts a gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű termékek és a tejtermékek fogyasztása mellett. Fontos, hogy a haj megkapja az egészséghez szükséges vitaminokat, tegyél érte!

Nem árt óvatosnak lenni a hajápoló eszközök és termékek terén sem. Ha elégeted a hajad vagy olyan szereket használsz, amely káros a hajadra nézve, ne csodálkozz, ha elkezd ritkulni. A minőségi, szilikon mentes sampon és balzsam jó barátja lesz a hajadnak. Ha még többet szeretnél tenni hajad egészségének érdekében, időnként masszírozd meg a fejbőrödet. Ezzel ugyanis serkentsd a hajhagymák vérellátását.

A hajritkulás tehát megelőzhető, csak tenni kell érte. Ha nem akarsz a későbbiekben ezzel a problémával szenvedni,
akkor kezdj el hajaddal törődni minél előbb.