Nyári zápor a haj egészségéért

Nem csak az egészségünkre, az állatokra vagy a növényekre nézve jöhet megváltásként egy kisebb adag eső, de a hajunk is örül neki. Gondoljunk csak bele mennyi káros hatás éri a nagy melegben a hajunkat: klóros víz, poros utcák, tűző napsütés és még sorolhatnánk. És aztán jön a tiszta esővíz, mely nem tartalmaz káros anyagokat, sőt mi több, puhává teszi a hajunkat és a fejbőr számára is ideális.  Érdemes tehát nem elszaladni az eső elől, mert kedvező hatása van hajunkra nézve, feltéve, ha nem egy poros, koszos környéken járunk éppen. Ott ugyanis biztosan nem tiszta a víz. Annyit tehetünk még, hogy megfogjuk az esővizet és azzal öblítünk hajat, ha olyan környéken élünk, ahol
meg tudjuk fogni a friss, tiszta vizet.

A számos vegyi anyag mellett, melyet tartalmaznak a használt hajápolók, illetve a különböző negatív hatások, melyek
érnek minket folyamatosan, igazi felüdülés lesz hajunk számára egy kis friss, tiszta víz, főleg a nagy melegben. Ne felejtkezzünk meg hajunkról a nyári időszakban is, mert ekkor sokkal nagyobb törődést igényel, mint azt gondolnánk.
Ha elhanyagoljuk hajunkat, könnyen előfordulhat, hogy elkezd korpásodni, töredezni, vagy még rosszabb, kihullani. Előzzük ezt meg és tegyünk meg mindent hajunk egészségének érdekében.