Miért hasznos a tengerparton nyaralni?

A tengerparton nyaralóknak lehetőségük van kiélvezni a só jótékony hatásait. Mind tudjuk, bőrünkön keresztül is képesek egyes tápanyagok a szervezetünkben jutni, így van ez a sós-tengervízben lévő ásványi anyagokkal is. Ezen kívül a só apró szemcséi megtisztítják eltömődött pórusainkat, így a pattanásos bőrt is megszépíti. Emellett segítenek eltávolítani az elhalt hámréteget még a fejbőrünkön is, tehát a korpa leküzdésében is hasznos lehet. Az ásványi anyagoknak köszönhetően pedig a hajszálak is megerősödnek, a haj dúsabbá és fényesebbé válik.

Viszont a jóból is megárt a sok! A sok só szárító hatású is lehet, tehát ne feledkezzünk meg tengerparti nyaraláskor a bőr és a haj nedvességtartalmának pótlásáról sem! Ráadásul, nyáron nem csak a víz, de a nap is száríthatja bőrünk. Tehát bárhol is nyaraljunk a forró hőségben, fontos védenünk bőrünket mind a káros napsugaraktól, mind a kiszáradástól!

Ha a hajszálak és hajhagymák elvesztik nedvességtartalmukat, akkor egy idő után elgyengülnek és kihullnak. E figyelmetlenségből adódóan pedig saját magunk lehetünk a felelősek a korai kopaszodás kialakulásáért.