Miért és mivel kell megküzdenie egy kopaszodó férfinak/nőnek?

1.       Megváltozott megjelenés és önkép

A fizikai megjelenés változásával párosul annak lefokozása is. A hajhullással átalakul az arc, hangsúlyosabb lesz a kopaszodó terület, idősebbé válik a kinézet. Mindenki nehezebben éli meg, ha idősebbnek tűnik a koránál megjelenése miatt, főleg a nők.

2.       Az önbecsülés csökkenése, szégyenérzet

Nehéz úgy önbizalommal telve kilépni az utcára, ha már reggel más néz vissza ránk tükörképünkben, mint amit várnánk. Önmagunk külső és belső elfogadása nélkül nincs megfelelő magabiztosság.

3.       Publikus megalázás

A hajhullás fokozódásával élők könnyen válhatnak viccelődés tárgyává. Egy kutatásszerint a kopaszodók 60%-a élt már át nyilvános megszégyenítést ebből kifolyólag.

4.       Féltékenység és düh

        A tudat alattiban gyűlő irigység és kétségbeesés tör felszínre a következő gondolatoknál: Miért velem történik?”, „Nekem miért nem lehet olyan dús hajam, mint neki, mikor egykorúak vagyunk?”

5.       Szociális problémák felmerülése

Új kapcsolatok teremtésénél, a magánéletben és munkában egyaránt feszélyezve érzik magukat a kopaszodók. A társas kapcsolatokban összpontosul minden eddigi félelmük megjelenésükkel kapcsolatban: a ritka haj miatt érzett hiányos és egészségtelenebbnek tűnő kinézet, az irigység, és a megalázottságtól való aggodalom. Gyakran ezt próbálják kompenzálni testépítéssel, vagy kalap/sapka hordásával még extrém meleg idején is.

A modern orvostudományoknak hála, ma már a hajbeültetés is elérhető bárki számára, aki a tartós problémamegoldást választaná. Klinikánkon a Professional Safe & Complex System FU2 módszerrel a hajátültetés
fájdalom- és hegmentes, valamint egyénre szabott a fejbőr szerkezetét is figyelembe véve.

Ha látja a kopaszodás jeleit, érdemes szakértővel konzultálni, mely klinikánkon ingyenesen kérhető. A változtatás lehetősége már most a kezében van!