Mi az, ami száríthatja a hajat?

Elsősorban az erős hővel járó hajformázók készíthetik ki hajunk nedvességtartalmát. Túl erős hőfokozaton semmiképp se használjuk hajszárítónkat! Ha azonban nem állítható a hőfoka, akkor hajszárításkor tartsuk
távolabb hajunktól.

Másik hővel járó, és igen károsító hatású készülik a hajvasaló, és ellentétpára, a hajsütővas. Semmiképp se használjuk őket rendszeresen, és minden esetben használjunk hővédő sprayt a hajformázás előtt.

Nyáron létezik még egy kellőképpen szárító hatású, magas hővel rendelkező veszélyfaktor, ez pedig a nap. Kopaszodók esetében ráadásul a leégéstől is tartani kell, így mindenképpen használjanak legalább fényvédőkrémeket! A laza, könnyen szellőző nyári kalapok pedig mindenkinek kötelező, ha napközben a tűző napot nyaral vagy tevékenykedik.

Furán hangozhat, de önmagában a víz is szárítja hajunkat minden egyes zuhanyzáskor, hajmosáskor. Persze nem olyan nagy mértékben, de ahol keményebbek a vizek, érezhetjük szárító hatásukat. Érdemes olyan samponokat használnunk, amelyek megkötik a nedvességet hajunkban.

Természetesen nem csak a szépsége miatt kell védenünk hajunkat a kiszáradástól. Tény, hogy a száraz, fénytelen és szálkás haj egészségtelennek hat, de ennél sokkal nagyon probléma is adódhat a hajszálak nedvességtartalmának elvesztése miatt. A hajszálak és ezúttal a hajhagymák ha elszáradnak, ki is hullanak. Ily módon a fejbőr kiszáradása könnyen eredményezheti a hajhullás kialakulását.