Mi a különbség köztük? Hajhullás vagy hajvesztés?

Hajhullásról akkor beszélünk, ha a hajszálak gyökerestől hagyják el a helyüket. Ezzel szemben a hajvesztés akkor történik, ha letörik a károsodott hajszál. Más-más ok miatt alakulhatnak ki, máshogy tudjuk a problémát orvosolni is.

A hajhullásnak számos különböző oka lehet. Például előfordulhat gyógyszerek mellékhatásaként, stressz miatt, de lehet öröklött vagy hormonális problémák miatt is. Egy biztos, ebben az esetben gyökerével együtt veszítjük el a hajat.

Ezzel szemben a hajvesztés akkor ütheti fel a fejét, ha helytelenül ápoljuk a hajunkat. Ez alatt értjük a hajat károsító eszközöket, termékeket, vagy a káros hatásokat is, mint a tűző nap, szél, hideg téli időjárás. De ide tartozik a megfelelő táplálás és ápolás is, hogy elkerüljük a töredezést. A hajvesztés tehát kevésbé súlyos, azonban azonnali változtatásra szólít fel, ha nem akarunk komolyabb problémát a későbbiekben.

Hajvesztésnél tehát van idő a változtatásra, de ne késlekedjünk, mert, ha ezt halogatjuk, könnyen hajhullás is kialakulhat. Ez utóbbi esetében már szakértőre van szükségünk, hogy kivizsgálja a probléma pontos okát, hogy időben megállítja a haj hullását, mielőtt teljes kopaszodás következne be.