Koffeines samponnal a kopaszodás ellen?

Manapság már egész fiatal férfiak is küzdenek a hajhullás gondjaival. Egyre több hajszál elvesztésével a külső változik, a tükörből egy idegen tekint vissza ránk. Ez főleg lelkileg megterhelő jelenség, bármilyen korban is jelentkezzen.

Az orvostudomány és a szépségipar is foglalkozik a kérdéssel, mi lehet hatásos szer a hiányos hajterületekre. Korábbi cikkeinkben megismerkedhettünk már pár lehetőséggel. Most egy kifejezetten férfiaknak ajánlott kozmetikai szerek hatásairól, a koffeines samponokról írunk.

A koffein úgy hat hajunkra, mint kora reggel a szervezetünkre. Stimulálja a fejbőr, azon belül a hajhagymák vérkeringését, ezzel serkenti a hajnövekedést. A lustább hajhagymákat élénkíti, az elgyengülteket erősíti. A
fejbőrön át a koffein hamar felszívódik, így már első használattól kezdve fejti ki hatását.

A probléma teljes megszüntetésére viszont nem alkalmas, ugyanis csak a tüneteket kezeli, nem magát a problémát. Viszont megfelelő szer lehet az örökletes, korai hajhullás késleltetésében az élénkítő hatásának köszönhetően. Tehát a kopaszodás ugyan úgy jelentkezni fog, csak időben később. Természetesen csak azoknál, akiknél olyan betegség vagy örökletes hajlam áll a háttérben, amire a koffeines sampon csak egy kozmetikum a sok közül.

Habár e samponoknak köszönhetően egy kis időre megnyugodhatnak a hajhullással küzdők, azt tudniuk kell, ez a megoldás nem végleges. Aki hajlamos a kopaszodásra, annak ez egy idő után biztos jelentkezni fog. A háttérben lévő okok kiderítése miatt kérjenek szakmai segítséget, ugyanis a magyarázat sokféle lehet. Egyetlen, végleges megoldást csak a hajátültetés adhat, melyet klinikánkon a legmodernebb, FUE2 Safe System eljárással végeznek.

Kérjen ingyenes konzultációt, itt!