Homoktövissel a hajhullás ellen

Mi az a homoktövis?

A homoktövis hazánkban vadontermő, kb 4 méter magasra megnövő lombhullató, kétlaki cserje. A csipkebogyó nagyságú, sárga színű gyógynövénynek a jelentőségére már 2000 éve, Plinius is felhívta a figyelmet. Tibetben és Kínában gyógyászati szerként használják. Magyarországon a természetgyógyászok körében is egyre népszerűbbé
váló gyógynövényt többféle termék formájában is lehet  már kapni. Mi most a bogyókból készült szörpöt vagy a tömény rostos levet ajánljuk, mely a jó idő közeledtével remek felüdülést jelenthet szervezetünknek. A 100% gyümölcstartalom mellé semmilyen mesterséges összetevő nem kerül, így biztosak lehetünk jótékony hatásában. Ezt a felhasználási formát már elő szeretettel fogyasztják Oroszországban, Németországban és Finnországban.

S hogy miért jó mindez?

Gyógyító hatást fejt ki nem fertőzéses eredetű gyulladásoknál úgy, mint hajhulláskor, fogínygyulladáskor. Magas B1,
B2, és F vitamin tartalma mellett egy ember napi 50 mg C-vitamin szükségletét már 1,5 dkg bogyó fedezni tudja. A sok E-vitamin pedig segíthet a meddőség, a szexuális gyengeség kezelésekor. Gátolja a sejtburjánzást gyomorrák esetén, égési sérüléseknél pedig gyorsítja a gyógyulást. Alkalmazható szívritmuszavar, szívinfarktus esetén is, 60%-kal csökkent az infarktusos betegek száma a homoktövis bogyó kúra során. Javítja a látást időseknél, gépkocsivezetőknél, mivel jótékonyan hat a szemidegekre. Alkoholistáknál sietteti a májfunkció regenerálódását, csökkenti az elvonási tünetek súlyosságának mértékét.

További gyógynövények jótékony hatásairól itt olvashat, ingyenes konzultációt pedig itt kérhet.