Hogyan tudunk segíteni alkohollal a hajunkon?

Léteznek olyan hajápolási készítmények – samponok, balzsamok, hajfixálók – melyek kis mértékben tartalmaznak alkoholt. Az ilyen szereket rendszeres és hosszabb távú használata rendkívül szárítja a hajat. Csak azoknak ajánljuk, akiknek kifejezetten a haj zsírosodásának csökkentése a cél.
Vásároljunk figyelmesen kozmetikai szereket, hogy még időben elkerüljük a hajszálak indokolatlan kiszáradását. A tudatos vásárlás segíthet, hogy megelőzzük a haj szerkezetének roncsolódását.

Meglepő fordulat, hogy mégis létezik egy szer, pontosabban alkoholtartalmú ital, mely külsőleg alkalmazva a száraz hajra csodaszerként hat. Ez az ital a férfiak kedvence, a sör. A benne található sörélesztő jótékonyan hat a bőrre és hajra. A komló pedig nyugtatja a fejbőrt, serkenti a haj növekedését. Végső soron a sör fényesebbé, erőteljessé teszi a hajat, mely könnyen fésülhetővé válik.

Legegyszerűbb használata, ha hajmosás után befújjuk nedves hajunkat vele és csak ezután használjuk a hajszárítót. Akik ódzkodnak a sör-illatú hajkoronától, vásárolhatnak sör-alapú kozmetikumokat is.
Csehországban például egész termékcsaládot gyártanak sörből. De ha ezekben nem bízunk, magunk is készíthetünk otthon pár hajpakolást, öblítőszert sörből gyorsan és olcsón.

Az egyik ilyen hajpakolás a sör és tojássárgájának keveréke. Keverjünk össze 2 dl sört 1 vagy 2 tojássárgájával. Ezt a masszát masszírozzuk be a fejbőrbe és a hajra, hagyjuk hatni 5 percet, majd alaposan öblítsük ki. A gyenge és száraz hajra jótékonyan hat.

A másik pakolást az olyan hosszú hajúaknak ajánljuk, akik küzdenek tartás nélküli, nehezen kezelhető frizurájukkal. Ez a keverék 1 dl sörből, 2 evőkanál mézből, 1 evőkanál olívaolajból és 2 db tojássárgájából áll. Vigyük fel hajunkra, fogjunk egy meleg vízben áztatott törülközőt és csavarjuk bele hajunkat. Tíz perc elteltével alaposan mossuk le a masszát.

Ha a haj és a fejbőr szárassága nagy mértéket ölt, kialakulhat hajhullás és kopaszodás is. Ilyenkor még segítséget nyújthatnak gyógynövények, melyekről itt olvashat, vagy egyéb megfontolandó tanácsok, melyekről itt és itt olvashat. Amennyiben már kialakult a kopaszodás és végleges megoldást szeretne, tudjon meg többet a hajátültetés menetéről: kérjen ingyenes konzultációs időpontot szakembereinktől!