Hasznos tippek, hogyan előzhető meg a korpásodás

Korpásodás kialakulhat nem megfelelő higiéniás környezetben, de jelenlétét nem szüntetjük meg, ha a tisztálkodást túlzásba visszük. Ugyanis a gyakori hajmosás nem segít, inkább csak ront a helyzeten, mert eltávolítjuk a haj regenerálódásához szükséges védőréteget. Hajmosás gyakoriságában próbáljuk megtalálni az arany középutat! Hajunk védőrétegének érdekében pedig kerüljük az erős hatású samponokat és balzsamokat!

Emellett előfordulhat, hogy egy sampon bevált a hajnak, de ez a hatás nem tart örökké, ha megszokja a fejbőr az összetevőket. Ha azt érzékeljük, hogy hajunk nem úgy reagál szeretett samponunkra, mint eddig, váltsunk át egy másikra! 2-3 havonta érdemes hajápolási szereket változtatni és használni.

A fejbőrnek a saját védőrétegének megőrzése mellett fontos, hogy megfelelően tudjon szellőzni. A túl gyakran hordott sapkák, kalapok alatt a fejbőr befülled, nem tud megfelelően tisztulni. Esztétikus kiegészítőként néha használhatunk fejfedőket, de ne legyen öltözékünk állandó darabja! Télen a hideg ellen szinte kötelező sapkát hordani, nyáron pedig napvédelem részeként. Itt is érvényes az arany középút, például ha zárt térbe érünk, vegyük le fejünkről! Így máris szellőzhet a fejbőr.

A fejfedőkön kívül a hajformázók is gátolhatják a haj lélegzését. Összetapasztják a hajszálakat, áthatolhatatlan réteget képeznek a fejbőrön. Kerüljük a túlzott zselé, hajlakk, hajhab használatát! Érdemes fodrásszal egy könnyen kezelhető frizurát kialakíttatni magunknak, mellyel nem kell szenvednünk reggelente.

Természetesen ezek csak apró trükkök, melyek a korpásodás megszüntetésében nem, csak megelőzésében segíthetnek. Ha az elterjedt, olcsóbb házi praktikák sem segítenek a korpás haj egészségessé tételében, feltétlenül
forduljon szakértőhöz!