Hajdúsítás otthon

  1. Megfelelő hajkefe megválasztása

A dús haj leginkább a körkefével érhető el. Hajmosás után a felesleges nedvességet itassuk fel egy törölköző segítségével, majd csatoljuk fel hajunk egy részét, amellyel majd később fogunk foglalkozni. A haj alsó része maradjon leengedve. A szárítást tincsenként végezzük. A haj tövét emeljük meg körkefével, úgy szárítsuk, hogy megfeszítsük a hajat, alulról szárítsuk a hajszárítóval. Ezt a módszert alkalmazzuk, míg rétegenként meg nem szárítottuk az egész hajat.

  1. Hajtő megemelése

Rengeteg hajtőemelő készítmény közül választhatunk manapság. A dúsításra főként a spray, por és a hab állagú termékek alkalmasak, ha már mindenképpen alkalmazni akarjuk valamelyiket. Alkalmazásuk nedves hajra történik. Jobb eredmény érhető el, ha lehajtott fejjel szárítjuk hajunkat.

  1. Sampon és balzsam

Fontos alaposan megválasztani külön-külön a sampont és a hajbalzsamot is. Ne bízzunk a 2 az 1-ben termékekben, ezek ugyanis nem tisztítják kellőképpen meg a fejbőrt, könnyebben töredezetté válhat tőle a hajunk.

  1. Hagyjunk fel hajunk égetésével

Az olyan termékek, melyek égetik hajunkat, mint például a hajsütővas, elvékonyíthatják és töredezetté tehetik
hajunkat. Dúsabb hajat könnyebben és kíméletesebben elérhetjük hajcsavarók segítségével. Ráadásul az eredmény is látványosabb lesz. A praktikák mellett fontos, hogy időnként szakemberhez is forduljunk és vágassunk hajunkból. Ha hajunk veszít a súlyából, jobb lesz a tartása.