Ha tavasz, akkor hajregenerálás!

Tisztítás

Csakúgy, mint arcápolásnál, hajunk esetén is első a tisztítás. Sampon választáskor fontos figyelembe venni fejbőrünk igényeit, nem csak hasra ütésszerűen megvenni valamit. A fejbőr állapota határozza meg ugyanis hajunk minőségét. Érdemes olyan összetevőket keresni, melyek élénkítik a vérkeringést fejbőrünkben és védenek a kiszáradástól. Ügyelni kell arra, hogy mielőtt felvisszük a sampont fejbőrünkre vizezzük és kellőképpen habosítsuk fel.

Ápolás

A normál haj körülbelül 5-7 naponta igényli a tisztítást, egyesek azonban gyakrabban mosnak hajat, mint kellene. Ezáltal a hajszálak jelentősebb igénybevétel alá kerülnek. A hosszú távú szépségért a sampon után használjunk hajápolót, időnként pedig gazdag hatóanyagokat tartalmazó pakolásokat. Zsíros hajúak esetében ajánlott a hajmosás előtti hajpakolás, mivel így a hatóanyagok mélyen beszívódnak a hajba.

Védelem

Hajunk egyik legnagyobb ellensége a hő, illetve a hőingadozás. Legnagyobb hőhatásnak a szárítás során tesszük ki hajunkat, melynek következtében kiszáradhat és elkezdhet töredezni. Ezen folyamat során segítségünkre lehetnek a hővédő hajápolók, melyek védelmet nyújtanak a meleg és száraz levegővel szemben. A védelem tovább fokozható, ha kerüljük a forró szárítást és helyette a langyos levegő mellett döntünk. Hajuk megszárítása után sokan döntenek még az egyéb formázószerek és eszközök mellett. Egyike ezeknek a hajvasaló. Ha lehet kerüljük, ha elengedhetetlen a
használata, akkor csak rövid ideig és száraz hajon alkalmazzuk.

Fontos, hogy odafigyeljünk hajunk egészségére és állapotára. A helytelen ápolás vagy a nem kellő odafigyelés eredményeképp különböző hajbajokkal nézhetünk szembe kezdve a korpásodástól, a hajhulláson át egészen a kopaszodásig. Kerülje el a nem kívánt problémákat és tegyen időben hajáért!