Fizikai és lelki okok a hajhullás mögött

Az erős, dús hajkorona évezredek óta a szépség és vitalitás szimbóluma. Különösen igaz ez a férfiak esetében, de sok nő is szenved a hajhullás kellemetlen következményeitől. A hölgyeknél a haj a nőiességet, a szépséget és az erotikus, érzéki kisugárzást szimbolizálja, míg a férfiaknál az erő és a potencia képviselője. Utóbbiak mesehősökként és királyfikként mindig sűrű, hosszú hajjal ábrázolták.

Manapság egyre nagyobb a kopaszodó férfiak száma. Ennek lehetséges oka, hogy napjainkban a logikus és racionális gondolkodás előnyt élvez a fizikai erővel szemben. Inkább a szellemi teljesítmény számít, ezért főként a „gondolkodó” férfiak homlokán indul meg a kopaszodás. A fizikai tényezőktől függetlenül a nőknél is hasonló okokból alakul ki a hajhullás. Ha lelki okok után kutatunk, felvetődik a nem kiélt női erotika és nőiesség kérdése.

Sajnos környezetünk veszélyessé vált hajunk számára, a szennyezett levegő, és a sok száz vegyszer, amivel már szinte
bárhol, bármilyen tevékenység során találkozhatunk, mind-mind rosszat tesznek egészségünknek. No meg a természeti erők is ellenünk vannak, ugyanis a nap, a szél, az eső, sós vagy klóros víz szintén kifejtheti nem kívánt hatását

Köztudott, hogy szervezetünk 70 %-a víz, a haj esetében pedig 10% ez a szám. Tehát az ajánlott napi 2-3 liter víz a hajunkra is jó hatással van.