Előnyben a tudatos hajszárítás

A hajszárítóval a meleg és száraz hő miatt kell vigyáznunk. A normálisnál melegebb hő hatására roncsolódhatnak hajszálainkban lévő hidrogénkötések. Emiatt veszíthet nedvességtartalmából, seprűssé, töredezetté válhat. Ha ezt nem vesszük észre időben, a haj kiszáradása fokozódhat, visszafordíthatatlanná válhat.

Emellett nem csak a hajszálak sérülhetnek, hanem a fejbőr is. A meleg hő miatti kiszáradás következtében a fejbőr felső hámrétege leválhat. Érzékennyé válik a fejbőr, a haj egészségtelen lesz, fakó.

Mindezek együttes következménye, hogy a haj elkezd kihullni. Ha nem gondolunk előre a fejbőr és haj védelmére, lehetséges, hogy kopaszodással kell fizetni érte.

A tudatos hajszárítás hármas aranyszabálya:

1.
Kerülje a hajszárító magasabb fokozatait! Inkább végezzen később, de ne roncsolja a haját.

2.
Tartsuk távolabb a hajszárítót és folyamatosan mozgassuk! Így is csökkenthetjük a hajunkat és fejbőrünket érő hő mennyiségét.

3.
Még kíméletesebb megoldás a hajnak, ha csak a fejbőrt szárítjuk meg teljesen. A vizesen hagyott hajszálaink segítik pótolni az elvesztett nedvességet, de a fejbőrünk nem fázik meg.

Ha mégis utoléri a baj, a kopaszodásra is létezik megoldás a klinikánkon végzett hajátültetéssel. Az egyedülálló hajbeültetési módszer, a Professional Safe & Complex System FUE2 gondot fordít a páciens fejbőr-szerkezetének
feltérképezésére is. Így a kezelés teljesen személyre szabott, az eredmény pedig látványosabb.