Alacsony vérnyomás miatt hajhullás

Fontos először is tisztázni, hogy mit értünk alacsony vérnyomáson. Ha a 100 higanymillimétert nem éri el a vérnyomás, akkor alacsonynak számít a vérnyomás. Ez leggyakrabban a fiatalok körében fordul elő. Főként örökölni lehet, de gyakran előfordul magas, de vékony fiatalok esetében is. Kiváltó oka lehet a kevés testmozgás, fizikai inaktivitás vagy a stressz is. Ezeken kívül állhat a háttérben betegség, mint például pajzsmirigy helytelen működése, hormonális problémák, úgymint a szívritmuszavar, agyalapi mirigy vagy mellékvese-elégtelenség.

Ha alacsony a vérnyomásunk, arra több jel is utalhat: fájhat a fej, előfordulhat szédülés, ájulás, látászavar is. Az alacsony vérnyomás miatt a vérkeringés romlik, sőt, a haj hullását is eredményezheti. Az erek, amelyek ellátják a hajhagymákat, nem szállítanak se megfelelő mennyiségű oxigént, se tápanyagot. Emiatt a hajhagymák működése lassabb lesz, vagy teljesen megáll, aminek a következményeképp a hajszálak kihullanak.

Az alacsony vérnyomást, csakúgy, mint a hajhullást, csak szakorvos segítségével tudjuk csökkenteni vagy megszüntetni. Fontos, hogy első körben kiderítsük, mi áll a probléma hátterében.
Megfelelő vizsgálattal és orvosi beavatkozással megszüntethető a hajhullás problémája, de fontos, hogy időben megállítsuk a hajhullást. A vizsgálat elmulasztása, vagy a megoldás halogatása teljes hajkoronánkba is kerülhet.

Ne késlekedjen! Jelentkezzen be most hozzánk ingyenes konzultációra!      +3620 950 1650