A spagetti alapanyaga nem csak finom, de hasznos is

A legtöbb gyümölcs vagy lédús zöldség használható otthoni hajápolásra. Hiszen a bennük lévő vitaminok, különféle hasznos tápanyagok a fejbőrön keresztül közvetlen felszívódva is jótékony hatással lehet hajunk egészségére és szépségére. De ezen a módszeren alapul a sör, vagy a mézes banán, esetleg egy pohár tej használata is.

Így van ez a paradicsommal is. Nem kell mást tennünk, csak a fejbőrbe masszírozni, hatni hagyni 10-20 percig, majd alaposan kiöblíteni. Csupán össze kell apróra vágni, vagy törni, és ezt a masszát használni a hajtövek ápolására. Épp ezért a legjobb erre a célra egy már igazán érett, közepes méretű paradicsom.

Miért fontos a hajtövek ápolása? A hajunkat nap mint nap káros hatásoknak tesszük ki. Szerkezetét és ellenálló-képességét károsítják a túl vegyszeres samponok, a rosszul megválasztott hajbalzsamok és a töménytelen
mennyiségű hajformázók. De ezek mellett elvonjuk a hajszálak nedvességtartalmát a hajszárítóval, vasalással és egyéb más, hővel dolgozó hajformázó eszközzel. Ezek mind, mind roncsolják a haj szerkezetét. Az erős
nyári napsugárzástól és a téli mínuszokról más nem is beszélve. Azért fontos a hajtövek ápolása, hogy hajunkat közvetlen belülről, a hajhagymák irányából táplálhassuk. Ha hajhagymáink erősek, akkor az kihat a hajszálak tartására is.
Így megelőzhetjük, vagy késleltethetjük az olyan kellemetlen problémákat, mint a hajhullás, vagy a kopaszodás.