Fogyókúra kiváltotta hajhullás

 Elhízni könnyen ellehet, ha
hajlamos rá a szervezet, de leadni a felesleget már nehezebb. Kevesen vannak, akik rászánják magukat a diétára, még kevesebben, akik ki is tartanak és végigcsinálják. Az interneten és a lapokban különböző módszerekről olvashatunk,
amelyek biztos fogyást ígérnek. Ahhoz, hogy sikerrel járjunk szükségünk lesz önuralmunkra és rendszerezett, ütemezett étkezésekre. Felesleges drága csodaszerekkel próbálkozni vagy koplalni X napon keresztül, mert nem vezet
eredményre. Szervezetünknek szüksége van a napi energia-bevitelre. Ha egyik nap nem eszünk, majd másik nap hirtelen nagy mennyiséggel tömünk be egyszerre, könnyen étkezési zavar alakulhat ki, mellyel veszélybe sodorjuk egész szervezetünket.

Ha túlzottan lecsökkentjük a kalória bevitelünket, megzavarjuk a haj növekedési ütemét is, mivel a fejbőrünk keringése sem lesz a megszokott. Első körben hajunk fénytelenné válik, majd a váratlan fogyókúránk hajhulláshoz vezethet. Ha az étkezési problémánkat nem oldjuk meg szakember segítségével, állandóvá válhat a hajhullás.

Fontos megjegyezni azonban, hogy hajhullás nem csak a fogyókúra miatt alakulhat ki, számos ok állhat a háttérben. Hogy kiderítsük mi áll a hajhullás mögött, alapos vizsgálatra van szükség szakorvos segítségével. Ha túl késő szánjuk rá magunkat, hogy kivizsgáltassuk a problémát, talán már túl késő lesz a megoldáshoz, ekkor már csak a hajbeültetés segíthet.

Jelentkezzen be most ingyenes konzultációnkra! +36 20 950 1 650