8 segítség a viszkető, korpás fejbőrre

 1. Ha zsíros a fejbőr: Mivel a kelleténél több a zsír, így olyan sampont kell választani, mely direkt erre a célra készült. Keressük a zsíros hajra való sampont. Emellett pedig kerülni kell az olyan hajformázó szereket, melyek fényessé teszik a hajat, mivel ezáltal még zsírosabbá fog válni a haj.
 2. Ha száraz a fejbőr: Ha túlszáraz a fejbőr, érdemes ritkítani a hajmosások számát, 2-3 alkalomra. A sampon, amelyre a hajnak szüksége lesz pedig a száraz hajra valós sampon, illetve kondicionáló.
 3. Odafigyelés a formázásra: A túlzott formázóeszközök (hajsütő, hajszárító) használata fokozhatja a korpásodást.
  A festés pedig gyulladást okozhat, mivel tönkreteszi a normál baktériumflórát.
 4. Fésülés: Ha természetes anyagból készült hajkefével a fejbőrtől a hajvégek felé haladunk, egyenletes fésüléssel,
  akkor egyenletesen osztjuk el a zsírtartalmat a hajszálak teljes hosszán.
 5. Házi kísérletek: Rengeteg házi praktikát olvashatunk a korpásodás megszüntetésére. A leggyakrabban ezek voltak hatásosak, érdemes kipróbálni, hátha nekünk is beválik: a fejbőrbe ecetet, aloe verát, hidratáló szert, citromlevet dörzsölni hajmosás előtt, majd az öblítéshez váltogatni a hideg és a meleg vizet.
 6. Táplálkozás: Fontos a sok gyümölcs és zöldség fogyasztása, a megfelelő folyadék bevitele, illetve a halolaj tartalmú ételek.
 7. Nyugalommal a korpa ellen: Az elvégzett kutatások kimutatták, hogy van kapcsolat a stressz és a korpa, illetve a kialvatlanság és a korpa között. Fontos tehát életmódunkra is odafigyelni.
 8. Bőrgyógyász: Ha a korpa egy hónap után sem szűnik meg a bevetett módszerek ellenére sem, érdemes bőrgyógyászhoz látogatni, mert komoly betegségre is utalhat, mint például: pikkelysömör, ekcéma.