7 módszer a hajhullás kezelésére

 1. Gyógyszer

Azok a készítmények, melyek minoxidil hatóanyagot tartalmaznak, képesek a hajhullást lassítani vagy megállítani. A páciensek negyede szerint az alkalmazása során gyorsabban nőnek a tincsek. Hátránya, hogy csak addig hat, míg használják. A kopaszodással küzdők gyakran szteroid tartalmú készítményeket kapnak, melynek hatása a kúra
után is kitart.

  1. Lézeres kezelés

Általában nőknek és férfiaknak is más változatot ajánlanak, de létezik univerzális változatú eszköz is. Az első látható eredményért 2-4 hónapot kell várni. A mellékhatásokról még nincs tudomás eddig.

  1. Samponok

Vannak olyan samponok, melyek a hajhullás teljes megállítását ígérik. Ezek többnyire elenyésző mértékben hatékonyak csak, hiszen 1-2 összetevőnél kicsit komolyabb erőre van szükség. Csekély számban, de akadnak olyan egyének, akiknek bevált.

  1. Kímélő eszközök

Egyes gyártók különböző hajcsavarókat, vasalókat, és formázó eszközöket dobnak a piacra melyek hajbarátnak hirdetik magukat. Ez azonban ámítás, hiszen minden ilyenfajta eszköz mindig természetellenes állapotba kényszeríti a hajat. Ha hajhullásunkon javítani akarunk, akkor érdemes ezen eszközöket elkerülni.

  1. Leplezés és a kiegészítők

Előfordul, hogy a hajhullás kezelése helyett inkább a leplezés válik fontossá. Ha a ritkás hajazat már-már az önbizalmat és a jól érzem magam a bőrömben érzést fenyegeti, akkor kerülnek elő a kendők, parókák, kalapok és az egyéb trükkös megoldások. Ezek azonban sokszor nem engednek teret a bőrnek, így nem tud levegőzni, csak félmegoldások.

  1. Relaxálás

Gyakran a hajhullás fő oka a stresszes életmód, feszült életforma. Amennyiben sikerül megtalálni a lazítás módját, a feszültség megfelelő levezetését, megfelelő életmódot folytatását, jó eséllyel mérséklődni fog a probléma, vagy akár meg is szűnhet.

A hajhullás kezelése azonban csak akkor lehet hatásos, ha fény derül a probléma okára, kiváltójára. Ehhez mindenképpen orvosi vizsgálat, személyes konzultáció javasolt.

A kihullott haj már sosem nő vissza, ez tény. Próbálkozhatunk akármilyen csodaszerrel, de csak felesleges időpocsékolás. Ha garantált megoldást szeretnél, problémáddal nem szeretnél kísérletezni, akkor a 7. módszert neked ajánljuk!

  1. Hajbeültetés

Ennél a módszernél más területről vett szőrtüszőket ültetnek át a fejbőrbe. Az új FUE-2 módszer fájdalommentes beavatkozást biztosít és garantált hatást. Klinikánk is ezt a módszert használja.

Amennyiben elszánta magát a változtatásra, jöjjön el ingyenes konzultációnkra!