5 tipp a gyorsabb hajnövekedésért

1. Rendszeres hajvágás

Sokan nem szeretik a hajvágást, pedig nagyon hasznos, mivel ezáltal eltávolításra kerülnek a száraz, sérült
hajvégek. Az egészségtelen része hajunknak gátolja az egészséges ütemét hajunk növekedésének. Arról nem is beszélve, hogy nem túl esztétikus a szálkás haj. Az általános szabály szerint 2 havonta szükséges 0,5-1 cm vágás.

2. Odafigyelés az egészséges életmódra

Minden bevitt étel és folyadék befolyásolja hajunk állapotát, egészségét. Ha túl kevés a folyadékbevitel, a haj kiszárad. Ha az étrend nem kiegyensúlyozott, hajunk szerkezete nem lesz megfelelő. Ahhoz, hogy egészséges és ragyogó legyen a haj szükséges:

–       biotin tartalmú ételek fogyasztása (tojás, zöldségek, diófélék, gomba, banán)

–      fehérje tartalmú ételek (tojás, tejtermékek, halfélék)

–      Omega3 tartalmú élelmiszerek (napraforgómag lenmag halhús, tengergyümölcsei, mogyoró)

–      Vas tartalmú ételek (leveles zöldségek, petrezselyem, tojás, bazsalikom)

3. Hajra veszélyes eszközök kerülése

A hő által működő hajformázók bár az adott helyzetben nagy segítséggel lehetnek a hajformázásban, azonban visszafordíthatatlan károkat okoznak. A hajszárításnál használunk hő védő folyadékot, a hajvasalót
és göndörítőt inkább kerüljük.

4. Óvatosan a hajba valókkal

A hajba való kiegészítőkkel óvatosan kell bánni, mert a fém csatok, hajgumik, hajpántok könnyedén kitéphetik, becsíphetik hajunkat.

5. Hajápolás

Szánjunk időt hajtípusunknak megfelelő ápolók és a fésű kiválasztására. Első lépés a szép hajért a megfelelő sampon és kondicionáló kiválasztása.

Egyeseknek azonban nincs lehetőségük ezen tippek betartására, mert nem lettek dús hajkoronával megáldva, vagy hajproblémákkal küzdenek. Előzze meg, hogy ebbe a csoportba tartozzon és tegyen haja egészségéért.