Szemöldök beültetés

10 érv, hogy miért válasszuk a szemöldök beültetést!

szemoldok-239x300Sokaknak komoly problémát okoz, hogy nem pontosan olyan a szemöldöke, amilyennek szeretné. Természetesen egy jó smink igen csak sokat javíthat ezen a dolgon, azonban tény, hogy nem mindig van arra időnk, hogy több órát töltsünk a tükör előtt. Mivel pedig a szemöldök az, ami megadja arcunk kontúrját, így érdemes rá sokkal nagyobb figyelmet fordítani, mint gondolnánk. A hajbeültetés mellett manapság már lehetőségünk van a szemöldökdúsításra /beültetésre is, amely kifejezetten a világosabb hajú/bőrű embereknek nyújt tökéletes megoldást. Ha Te is tervezel egy ilyen, vagy éppen hasonló beavatkozást, azonban még számtalan kérdés merül fel benned, olvasd el cikkünket, hogy könnyebben rászánd magad!

Mi az oka annak, hogy szemöldökünk kevés, vagy éppen teljesen eltűnik?
Sajnos igen sok tényező közrejátszik abban, hogy szemöldökünk nem pontosan olyan, amilyet szeretnénk. Általában a világos hajú/bőrű emberek szenvednek ettől a problémától, hiszen hiába van szemöldökünk, ha teljesen világos ott a szőrzet, sajnos nem lesz túl látványos. Emellett idős korban is megritkulhat, világosulhat, éppen ezért ilyenkor is foglalkoznunk kell a témával. Ha pedig valamiféle külső hatás/baleset miatt van szükségünk a szemöldök beültetésre, akkor is érdemes egy profi csapathoz fordulni. Ami mindenképp lényeges, hogy alaposan beszéljük át a kezelő orvossal a problémát, valamint azt is, hogy milyen végeredményt szeretnénk viszont látni.

A szemöldök beültetés mindenkin elvégezhető?

Igen, azonban néhány alapvető vizsgálaton át kell esni. Ami mindenképp lényeges, hogy ne legyünk vérzékenyek, ezen felül pedig ha van némi, örökölt hajlamunk a trombózisra, akkor is érdemes előre egyeztetnünk a kezelő orvossal. Ami viszont még fontos lehet, hogyha baleset következtében érezzük úgy, hogy szemöldök beültetésre van szükségünk, a kórtörténetünket is osszuk meg az orvosunkkal.

A szemöldök beültetés végleges megoldást nyújt számomra?

Tulajdonképpen igen, mivel az eljárás alapja maga a hajbeültetés menete, így biztosak lehetünk abban, hogy a beültetett hagymák tökéletesen helyt állnak majd, regenerálódnak, és növekednek is egy bizonyos idő eltelte, ugyanúgy, mint az eredeti helyükön.

A szemöldök beültetéshez szükséges hajhagymákat honnan választják ki az orvosok?

Az első és legfontosabb dolog, hogy a saját graftok kerülnek átültetésre, ennek köszönhetően a kilökődés mértéke tulajdonképpen megegyezik a nullával. Attól függően, hogy férfi, vagy női páciensről van szó, a donor terület változó lehet. A nők esetében lehet a másik szemöldök, amennyiben megfelelő mennyiségű és minőségű ott az alapanyag, de nem ritka, hogy a fülnél található hajszálak nyújtanak tökéletes segítséget. A férfiak esetében a beültetendő alapanyag mindig arról a területről kerül kiválasztásra a szakemberek által, amelyek megfelelnek az eredeti állapotnak, hiszen nem mindegy, hogy milyen vastagságú graftok kerülnek beültetésre.

Mekkora mennyiségű donor kell egy szemöldök beültetéshez?

Minden személy esetében más és más, sokszor elég akár 50 graft is, azonban gyakran ennek a duplájára vagy háromszorosára van szükség ahhoz, hogy az eredmény pontosan olyan legyen, amit az ügyfél elképzelt. Emellett pedig számításba kell venni a donor területek állapotát és minőségét is, hiszen nem mindegy, mekkora mennyiséget ültetnek át. Egy konkrét felmérésére azonban mindenképp sor kerül a műtétet megelőző konzultáción.

Hol kerül sor a műtét elvégzésére?

Klinikánk a Budai Vár szomszédságában található, az I. kerületben, a Lovas út 10. szám alatt. Minőségi, modern környezet várja ügyfeleinket és maximális kényelem. A műtétre minden esetben kipihenten érdemes érkezni, ennél a típusú beavatkozásnál nem jellemző a bennmaradás, minden esetben otthon tudja tölteni az éjszakát.

Mennyi ideig tart maga a beavatkozás?

Mivel minden ügyfelünk más és más, így általában 5-6 órára kell készülni. Függ attól is, hogy mekkora mennyiségű graft kerül átültetésre, és hogy viseljük a beavatkozást.

A műtét után mikor térhetek vissza a minden napi teendőimhez?

Általában 48 órán keresztül érdemes pihenni és kímélni magunkat, valamint megvárni, míg a beültetett terület megnyugszik. Mivel az egyik legmodernebb technikával dolgozunk, így tulajdonképpen ezen idő után már közösségbe is lehet menni. Azonban arra mindenképp figyeljünk oda, hogy a beavatkozást követő 4 hétben ne sportoljunk, és ne végezzünk fárasztó fizikai munkát.

Kell számolnom bármiféle kellemetlen mellékhatással, vagy kockázattal?

Mivel a saját graftok kerülnek beültetésre, így tulajdonképpen nem. Ami előfordulhat, hogy a beültetett graft nem megfelelő irányba kezd el nőni, de ezt az orvosok azonnal kezelik, így ez a kellemetlenség könnyedén megszüntethető. Azonban ez is igen ritka, éppen ezért ezen felül semmi mással nem kell számolnunk. A műtét utáni kezeléssel kapcsolatban pedig részletes tájékoztatást kapunk, éppen ezért emiatt sem kell aggódnunk.

Mikortól lesz látható a végleges eredmény?

Mivel a beültetett szemöldöknek szüksége van néhány hónap regenerálódásra, így leghamarabb 4-6 hónappal a beavatkozás után láthatjuk a pozitív változást. Azonban arról semmiképp se feledkezzünk meg, hogy a beültetett rész a beavatkozás után 3-5 héttel elkezdi eldobni a hajszálakat. Ilyenkor viszont ne ijedjünk meg, ez teljes mértékben természetes és normális folyamat. Ezt követően körülbelül 2-3 hónappal megindul a növekedés, így 10-12 hónappal a beültetést követően már láthatjuk is a végleges eredményt, amivel biztosan teljes egészében elégedettek is leszünk.